Mi lenne, ha…?

Mi lenne, ha túl látnál a boltok roskadozó polcain? A termékek csomagolásain? Mi lenne, ha az értéket kapnád a kezedbe? Mi lenne, ha Te magad teremtenéd meg az értéket?  

Mi lenne, ha értenél hozzá, magadhoz, az egészségedhez? Mi lenne, ha nem lennél többé becsapva? Mi lenne, ha tisztán élhetnél? Mi lenne, ha ehhez a tudást magadba szívhatnád? 

Mi van, ha azt mondom, hogy ez lehetséges? Mi lenne, ha elindulnánk ebben az irányban? Nem azt mondom, hogy magadnak kell, hogy mindent előállíts, és költözz el egy kietlen tanyára a semmibe, de ha ezt találod a legjobb ötletnek, ez is jó lehet. Közgazdászként értem és felfogom, hogy igenis hasznos a munkamegosztás, igenis érdemes arra specializálódnunk, amiben jók vagyunk és kereskednünk, így igazán bővelkedhetünk a javakban. De mi van, ha átestünk a ló túlsó oldalára? Mi van, ha már teljesen idegenek vagyunk a saját természeti környezetünkben? Mi van, ha elbutultunk, elpuhultunk? És a hazugságot, a propagandát igaznak hisszük, azt mantrázzuk és vakon emeljük le a színes és túlárazott, túlízesített szemetet a polcokról. 

Marketinges vagyok. Tizenhárom éves korom óta foglalkozok ezzel a témával. Marketingkutatásba csatlakozok bele. Kitűztem célul, hogy csak és kizárólag olyan termékek és szolgáltatások marketingjével vagyok hajlandó foglalkozni, melyek fenntarthatóak és egészségtudatosak. Nem vagyok hajlandó a mélyre menő tudásommal azt támogatni, hogy sok ember szemétevéséhez; illetve környezetünk elpusztításához járuljak hozzá. 

A Janelif.hu weboldalam a felfogásomat tükrözi, és megosztom a gondolatvilágomat itt. Felnyitom a szemeket arra is, hogy hol vannak szemen szedett hazugságok, gyönyörű marketinges köntösbe bújtatva. Ne fizess bele abba a marketing büdzsébe és abba a vállalati rendszerbe, mely nem Téged szolgál! 

Minél mélyebbre ások a marketingben, annál kevésbé akarok eladni. Ellenben ösztökélni akarlak a helyes irányba: a döntés a Te kezedben legyen! 

“Ameddig nem tudod Önmagad irányítani, mások fognak Téged!” – Ez az a mondat, amelyet szintén édesanyámtól tanultam és az egész életemet végig kíséri, olyannyira, hogy magamra is varrattam ezt a mondatot tizennyolc évesen. Kitartok ezen elv mellett, és az évek folyamán egyre mélyebben értem meg az értelmét. Ezen mondatból táplálkozva fejtem ki gondolataimat a Janelif.hu oldalamon.  

Ameddig nem tudod Önmagad irányítani, mások fognak Téged! Igen, a rendszer, az emberek, a körülmények. Bárminek is nevezd: szólíthatod sorsnak, életnek, jövőnek, bárminek. De amíg Te nem vállalsz felelősséget saját magadért, mindig a külső körülmények fognak Téged, jobbra és balra, előre vagy épp hátrafele lökdösni. Nem azt állítom, hogy 100%-ban csak mi döntünk, ha megszületik az ilyen irányú elhatározás; de igenis tehetünk saját magunkért, igenis, felelősséggel tartozunk Önmagunkért, illetve ezen túlmenően a környezetünkre is hatással vagyunk!